Cognitive FX in Nederland

EPISCHE behandeling

Lees meer over ons EPIC-behandelingsprogramma en onze multidisciplinaire benadering van uw post-hersenschudding symptomen.

Start met een fNCI Hersenscan

Elke patiënt begint de behandeling met onze gespecialiseerde fMRI-scan die bekend staat als functionele neuro-cognitieve beeldvorming (fNCI). De resultaten van uw fNCI worden aan het begin van de behandeling met u besproken om uit te leggen waarom u bepaalde symptomen ervaart.

Onze therapeuten gebruiken vervolgens uw fNCI-resultaten om hun focus tijdens uw therapieën te richten en de oorzaak van uw symptomen aan te pakken.

Rotatietherapie

Tijdens de EPIC Treatment ondergaat u een aantal dagen intensieve therapie. De therapieën die u bijwoont, variëren in discipline en focus.

Elke dag ervaart u een rotatie van de therapieën die op de volgende pagina's worden beschreven. We vragen onze patiënten om zich voor te bereiden om van 8 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds in de kliniek te zijn, hoewel uw specifieke schema van dag tot dag zal verschillen. Buiten je lunchpauze besteed je die tijd aan therapiesessies van 30 minuten tot een uur.

Neuromusculaire therapie

Deze afspraken zijn gericht op het vermogen van het lichaam om te helpen met uw symptomen. Onze neuromusculaire therapeuten begrijpen dat post-hersenschudding symptomen zich niet isoleren van uw hoofd en hersenen.

Tijdens deze afspraak werk je aan de juiste ademhalingstechnieken; balans en activering van het vestibulaire systeem; massage om de mobiliteit en vloeiende beweging door uw hoofd en nek te verbeteren; en lichaamsbeweging om uw algehele cerebrale bloedstroom en afgifte van neurotransmitters te verhogen.

Cognitieve therapie

Onze cognitief therapeuten zijn gediplomeerde logopedisten. Tijdens uw tijd met hen krijgen uw hersenen een training gericht op het verbeteren van uw korte- en langetermijngeheugen, aandacht en uitvoerende gebieden en het functioneren in uw hersenen.

Lees meer over cognitive fx nederland