De wonderen zijn de wereld nog niet uit

In de tijd waarin wij nu leven hebben we het voorrecht dat er voor een hoop kwaaltjes wel een remedie te vinden is, zeg maar een medische behandeling. Toch is daar voor sommigen aandoeningen nog geen sprake van ondanks het leed dat mensen ervan ervaren. We hebben het hier over haaruitval, ja u hoort het goed, die kale hoofden die we op straat overal kunnen waarnemen. Er is nog steeds geen middeltje te koop dat ervoor zorgt dat die haardos onvoorwaardelijk blijft bestaan, of toch wel?

Een middel tegen haaruitval bestaat wel degelijk

U bent misschien verrast als u dit leest, maar er is gewoon een behandeling beschikbaar voor de kalende man die last heeft van haarverlies. Je kunt namelijk finasteride kopen om ervoor te zorgen dat je nooit kaal wordt. We mogen het toch wel een wonder noemen dat dit middel verkrijgbaar is, of misschien nog meer vanwege de manier waarop het ooit ontdekt is, want dat was puur toeval. Het is een tablet die 1mg finasteride bevat en die je elke dag opnieuw moet innemen, bij voorkeur voor het slapen gaan. De reden hiervoor is dat het je hormoonhuishouding beïnvloedt, en je dan dus overdag de minste (mogelijke) bijwerkingen kunt verwachten.

Waarom is dan niet iedereen aan de finasteride?

Nu zult u zich afvragen waarom u nog zoveel mannen met kale hoofden op straat tegenkomt, het ziet er namelijk heel eerlijk gezegd nou niet bepaald aantrekkelijk uit. De reden hiervoor is dat er veel wordt gesproken over mogelijk bijwerkingen, en alhoewel de wetenschappers het erover eens zijn dat die er wel degelijk kunnen zijn, is men nog in conclaaf over hoe vaak die bijwerkingen daadwerkelijk voorkomen. Het gaat met name om negatieve gevolgen die gerelateerd zijn aan de mannelijk erectie, de ejaculatie, en zelfs de vruchtbaarheid. Volgens de fabrikant die het medicijn onder de naam Propecia als eerste op de markt bracht, Merck Sharp & Dohme, ervaart ongeveer twee procent van de gebruikers een of meerdere van deze zojuist genoemde bijwerkingen in meer of mindere mate. Ervan uitgaande dat dit klopt, dan kan dit ook aangenomen worden voor andere generieke merken die later op de markt zijn gekomen.

De goedkopere varianten voor de doorsnee gebruiker

Finasteride heeft een hoge prijs, met als gevolg dat veel gebruikers zich richten op de online marktplaats waar je generieke merken uit het buitenland kunt bestellen. Denk bijvoorbeeld aan Finpecia, Finax, en Finalo.

  • Finpecia: dit een is generiek merk dat geproduceerd wordt door CIPLA, een grote farmaceut uit India met een enorm portfolio aan generieke medicijnen. Het is waarschijnlijk een van de meest populaire merken in de westerse wereld die op het internet besteld wordt.
  • Finax: ook dit merk is een grote speler, zij maken behalve finasteride 1mg ook nog finasteride 5mg onder de naam Finast. Het wordt gemaakt door Dr Reddy's Laboratories en staat bekend om goede kwaliteit vanwege haar geavanceerde productiefaciliteiten.
  • Finalo: een merk dat flink in opkomst is, mede vanwege de relatief lage prijs. Omdat de tabletten dagelijks ingenomen moeten worden om haarverlies te vermijden, zijn veel mannen op zoek naar goedkope finasteride. Finalo wordt vervaardigd door INTAS, een grote Indiase farmaciereus die op de westerse markt actief is onder de naam Accord Healthcare.

Bovenstaande merken zijn zeer populair omdat je deze finasteride kunt kopen zonder recept, hetgeen voor veel comfort zorgt. Ze zijn daarnaast ook een stuk goedkoper dan de duurdere varianten die je in de westerse, lokale apotheken kunt kopen met een doktersvoorschrift.

Nooit meer ellende vanwege erfelijke haaruitval

Ondanks dat finasteride zeer effectief is, heeft het ook een aantal nadelen die ervoor zorgen dat het merendeel van de mannen die te maken heeft met haarverlies, ervoor kiest dit te accepteren. Alhoewel de hoge dagelijkse kosten die gepaard gaan met het nemen van dit tabletje een rol spelen, zullen ongetwijfeld de negatieve bijwerkingen de doorslaggevende factor zijn. Elke man wil nou eenmaal tevreden zijn over zijn bedprestaties, het is tenslotte een natuurlijk instinct waar de meeste mannen niet omheen kunnen. En dus is het wachten op een alternatief voor finasteride, tot die tijd zullen we de kalende mannen voor lief moeten nemen.