Haarpigmentatie, alternatief voor haartransplantatie EN betaalbaar

Haar pigmentatie, ook wel bekend als micro haar pigmentatie of tricopigmentatie, is een niet-chirurgische cosmetische procedure die kan helpen om de verschijning van voller haar te creëren.

Deze techniek houdt in dat pigmenten op de hoofdhuid worden aangebracht om de verschijning van haarfollikels of stoppels na te bootsen.

Het kan worden gebruikt om een geschoren look te creëren, haartransplantatie verdichten en voor haartransplantatie litteken correcties

Er zijn verschillende voordelen aan haarpigmentatie.

 • Het is een niet-invasieve procedure
 • Geen hersteltijd vereist.
 • Geen noodzaak aan dagelijkse, wekelelijkse of zelf jaarlijks onderhoud.
 • Geen gebuik van producten noodzakelijk

De resultaten zijn onmiddellijk en kunnen enkele jaren meegaan voordat ze langzaam vervagen. Haarpigmentatie is ook een betaalbaardere optie in vergelijking met andere haarherstelprocedures zoals haartransplantaties.

De procedure zelf houdt in dat er met een steriele naald of tricoroller biologisch afbreekbare pigmenten op de hoofdhuid worden aangebracht. De pigmenten worden zorgvuldig afgestemd op de natuurlijke haarkleur van het individu om een natuurlijk uitziend resultaat te creëren. De procedure kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en kan meerdere sessies vereisen om het gewenste resultaat te bereiken.

Er zijn drie belangrijke soorten haarpigmentatiebehandelingen beschikbaar:

 • Camoufleren van littekens op de hoofdhuid: Deze behandeling houdt in dat pigmenten op littekenweefsel op de hoofdhuid worden aangebracht om het te laten overeenkomen met de omliggende huid en haar.
 • Verhogen van haardichtheid: Deze behandeling houdt in dat pigmenten op gebieden met dunner wordend haar op de hoofdhuid worden aangebracht om de illusie van voller haar te creëren.
 • Creëren van een geschoren look: Deze behandeling houdt in dat pigmenten op de hele hoofdhuid worden aangebracht om het uiterlijk van een nauw geschoren hoofd te creëren.
 • Haarpigmentatie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die haarverlies of dunner wordend haar ervaren. Het kan ook worden gebruikt om littekens op de hoofdhuid te camoufleren door verwondingen of operaties. Het is echter belangrijk om op te merken dat haarpigmentatie geen genezing is voor haarverlies en geen nieuwe haargroei zal stimuleren.

  Als u meer wilt weten over haarpigmentatie, wordt aanbevolen dat u een gekwalificeerde beoefenaar raadpleegt die u meer informatie kan geven en u kan helpen bepalen of deze behandeling geschikt is voor u.

  Hier zijn enkele voor- en na foto's van individuen die haarpigmentatiebehandelingen hebben ondergaan:

  Haarpigmentatie voor na resultaten Prohairclinic

  In conclusie, haarpigmentatie is een niet-chirurgische cosmetische procedure die kan helpen om het uiterlijk van voller haar te creëren.

  Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan worden gebruikt om een geschoren look te creëren, de haardichtheid te verhogen of littekens op de hoofdhuid te camoufleren. Als u geïnteresseerd bent in deze behandeling, wordt aanbevolen dat u een gekwalificeerde beoefenaar raadpleegt voor meer informatie.

  Prohairclinic

  Boudewijnlaan 18

  2220 Heist op den Berg, Belgie